top of page

Hoe kan een decennium verlopen?

2010-2020, een heel decennium is weer voorbij, aan het einde van 2019 hoorde ik iemand deze vragen stellen: ‘Hoe zijn jou afgelopen 10 jaar gegaan?’ Wat heb jij eigenlijk met jou tijd gedaan? Waar sta jij nu na die 10 jaar?

En dat zette mij aan het denken. Ik heb eens nagedacht over deze vragen en ben me te rade gegaan hoe ze voor mij eigenlijk zijn verlopen.


Hierbij mijn decennium verhaal:

Wat er sinds 2010 allemaal gebeurd is in míjn leven? Nou best wel behoorlijk veel kwam ik achter, als ik zo terugkijk en zie waar ik nu sta, kan ik wel zeggen dat mijn leven enorm veranderd is en ook dat ikzelf behoorlijk veranderd ben. Ik kijk daarbij wel met een tevreden blik terug en ben ook trots op wat ik tot nu toe bereikt heb en aan zelfontwikkeling gedaan heb.


Mijn belevenissen in deze jaren:

Het waren bewogen jaren met veel ups en downs.

Zo waren Kappie (mijn 1ste grote liefde) en ik in 2010 30 jaar (gelukkig) getrouwd, onze laatste gezamenlijke trouwdag, en werd hij 50, zijn laatste verjaardag, want hij overleed op 4 februari 2011 aan de gevolgen van een griep met longontsteking.

Dit was een heftige gebeurtenis en kwam toch best wel onverwacht, hoewel ik al wel intuïtief wist dat hij waarschijnlijk niet oud zou worden, hij leed namelijk aan angststoornissen die maakten dat hij niet onder controle stond voor zijn diabetes. Dit zou hem wel 10-20 jaar van leven kunnen kosten, had de huisarts mij al eens verteld. Het heeft hem misschien zelfs wel 30 jaar gekost, denk ik nu.

In datzelfde jaar is ook mijn dierbare ‘surrogaat’ moeder overleden, haar uitvaart was, hoe dubbel, op onze 1e trouwdag zonder elkaar 31-3-2011, ik heb haar mogen bijstaan in haar laatste uren en dat vond ik heel bijzonder om mee te mogen maken en fijn om voor haar te mogen doen.


In deze 10 jaar zijn er meerdere dierbare mensen mij ontvallen, zoals mijn moeder (juni 2014), ‘surrogaat’ vader (aug. 2013), 2 schoonmoeders (nov. 2011 en maart 2017) en onze vriend Gerry (okt. 2012) en zo nog vele andere (dierbare) familieleden en kennissen.

Mijn moeder en 1 van de schoonmoeders heb ik ook in de laatste uren bij mogen staan, telkens bijzonder om mee te maken en mooi om voor hun te mogen doen.


Zo er mensen gaan, komen ze ook, op 9 sept. 2013 is mijn kleinzoon geboren, mijn 3e kleinkind en de eerste mannelijke nazaat van mijn kant….


In de loop van 2011 heb ik er bewust voor gekozen om mijn leven weer op te pakken na het overlijden van Kappie, niet om hem te vergeten (want dat doe ik nooit, ik koester juist de fijne herinneringen aan onze gelukkige en liefdevolle tijd samen die mij heel dierbaar zijn), maar om bewust voor mezelf te kiezen en te ervaren dat het leven gaat zoals het gaat en daar vrede mee te hebben.


Als eerste ben ik toen op vakantie gegaan met één van mijn dochters en kleindochter om weer wat plezier in het leven terug te krijgen. En heb later dat jaar mijn huidige man Willem (de 2e grote liefde in mijn leven) ontmoet en besloten met hem mijn leven weer op te bouwen. We zijn een jaar later getrouwd en doen samen ontzettend veel leuke dingen, zo zijn we op dansles gegaan, gaan regelmatig op vakantie en weekendjes weg, uit eten, zijn regelmatige saunabezoekers en doen daarnaast nog veel leuke dingen met onze vrienden en familie. Ik geniet weer zo veel als ik kan.


Mijn (zelf)ontwikkeling:

In dit decennium heb ik ook weer behoorlijk veel aan zelfontwikkeling gedaan, ik ben van nature nieuwsgierig en leergierig en vind het dan ook geweldig om mezelf te ontwikkelen.

Ik heb in deze jaren ook weer een aantal cursussen en trainingen kunnen volgen die mijn interesse hadden en ben er ontzettend dankbaar voor dat dit allemaal op mijn pad is gekomen. Door deze cursussen en trainingen + het lezen van veel artikelen en boeken ben ik mij bewust geworden van heel veel dingen waar ik vóór 2010 niet eens weet van had.


Zo heb ik o.a. de volgende cursussen/trainingen mogen volgen:

Trainingen over leefstijl (afvallen zonder zweten en een ‘gezond leven’ weekend gevolgd van leefstijlcoach Dolf Flinker).

Jaartrainingen NLP Practitioner en Coach 21ste eeuw, die mij echt heel veel zelfinzicht + coach- en communicatievaardigheden hebben bijgebracht.

Een training ‘Al Heel Genezen’ waarbij je leert om energetisch het zelf-genezend vermogen bij jezelf en anderen aan te zetten. Ik wist van te voren niet eens van het bestaan van zo’n cursus en of dit überhaupt mogelijk was voor iedereen om te leren, ik heb het daarom vooral uit nieuwsgierigheid gedaan en was verbaasd over de resultaten, iedereen blijkt dit namelijk te kunnen leren en toepassen.

Daarnaast nog een Aromatouch massage training, om die ook te mogen geven aan anderen (dit is nu één van de onderdelen van mijn eigen praktijk).

En in het afgelopen jaar heb ik nog een online business training gevolgd voor het opzetten van mijn eigen bedrijf.

Plus nog allerlei cursussen/trainingen vanuit mijn werk.


Het is best bizar hoeveel je kunt leren in 10 jaar en hoe je ook zelf kunt veranderen hierdoor, je overtuigingen veranderen daarbij namelijk mee. Waar je eerst stellig van overtuigd was, kan zo maar ineens veranderen.

Ik ben me echt van zoveel meer bewust geworden.


Zo ontdekte ik veel over gezondheid en hoe dingen werken in je (oer)brein. Maar ook hoe er dingen voor ons ‘verborgen’ worden gehouden, dit ontdekte ik o.a. door het zien van de film ‘Cancer the forbidden cures’ met Nederlandse ondertiteling (deze is te zien op YouTube).

Ik kan wel zeggen dat ik verbijsterd was na het zien van deze film en raad een ieder aan die ook te bekijken.

Nadat ik (online) in aanraking kwam met dr. Lenkei en dr. Rath werd ik mij nog meer bewust van dingen die ons achtergehouden worden over onze gezondheid. Dat is ook de reden dat ik een lezing van Nick van Ruiten (hij werkt voor dr. Lenkei) hier naar het noorden heb gehaald, hij komt een lezing geven over ‘Wat we niet mogen weten over onze gezondheid’ op dinsdag 21 april 2020 in buurthuis ‘de Brug’ te Bellingwolde, aanvang 20.00 uur. Hiervoor zijn tickets te bestellen, zie mijn bedrijf facebookpagina of elders op deze site (ik probeer daarvoor nog een aparte pagina te maken).


In verband met mijn interesse voor ‘natuurlijke’ gezondheid kwam in aanraking met de essentiële oliën van Doterra en ervaar hoe goed die hun werk doen voor mij en mensen in mijn omgeving, het hoe en wat hierover kun je vinden op de aparte pagina hierover op mijn website.


Door mijn leergierigheid en positieve instelling volg ik al jaren allerlei mensen die mij inspireren met hun nieuwsbrieven en quotes, in dit decennium kwam ik nog meer in aanraking met voor mij inspirerende mensen, zo heb ik vooral interesse in positiviteit, spiritualiteit, de wet van de aantrekking en creatie en natuurlijke gezondheid.

De volgende mensen hebben mij daarvoor o.a. geïnspireerd:

Sabine Hess (www.sabinehess.nl) ,

Aafke Douma en Rob Heiligers (http://www.natuurlijkcentrumbewustzijnenbloei.nl),

Rineke Dijkinga (https://rinekedijkinga.nl/),

Michael Pilarczyk (https://www.michaelpilarczyk.nl/),

Jelle Hermus (https://sochicken.nl) enz.

Daarbij ben ik ook ‘lid’ van allerlei gratis nieuwsbrieven met positieve quotes zoals: ‘positieve gedachten’, ‘omdenken’, ‘dagelijkse gedachten’ enz.In dit decennium ben ik tevens door alles ‘wat mij overkomen is’ veranderd, zo sta ik meer in mijn kracht en weet ik beter wat ik wil en kan, ik sta ‘voor wie ik echt ben’ en ben daar best wel trots op. Daardoor heb ik onder andere ook gekozen om mijn eigen koers te varen in mijn eigen coaching en begeleidingspraktijk ‘Walking Together’.

Een aantal waarden die voor mij belangrijk zijn in mijn leven, zijn deze:

Vrijheid/Onafhankelijkheid, Liefde/Compassie, Ontspanning/Innerlijke rust, Eerlijkheid/Openheid/Oprechtheid, Acceptatie/Waardering/Gelijkheid, Gezondheid/Vitaliteit, Verbondenheid/Vriendschap, Authenticiteit/Echtheid, Zelfontwikkeling/InspiratieEn hoe is jou decennium verlopen?


En jij? Sta jij er ook bij stil wat er zoal in de afgelopen 10 jaren gebeurd is in joúw leven?

Waar sta jij nu en wat heb jij zoal gedaan?

Ben je tevreden over deze jaren of juist niet?

En wat maakt dat je tevreden bent of niet?

In 10 jaar tijd kan er enorm veel gebeuren, leuke dingen maar ook minder leuke en hoe ben jij daarmee omgegaan?


Sta je nu misschien op een punt dat je wel iets wilt veranderen aan je leven, maar je weet niet hoe je dat moet aanpakken? Heb je hulp van iemand nodig om met je mee te denken?

Kan ik jou daarvoor misschien een helpende hand bieden?


Neem vrijblijvend contact met mij op voor het maken van een afspraak, het eerste gesprek is altijd gratis!


Heb je geen behoefte aan gesprekken, maar wel een keer aan ontspanning?

Ook daarvoor kun je bij mij terecht, middels de Aromatouch massages die ik bied.
40 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


Post: Blog2_Post
bottom of page