top of page
Schermafbeelding-2018-12-01-om-13.09.13.

Essentiële oliën

Waarom essentiële oliën van Doterra?

Wat is de reden dat ik werk met Doterra?

Dan ga ik even een aantal jaren terug, de oorsprong ligt in het feit dat ik me bewust werd van alle  minder gezonde dingen die ik onbewust tot mij nam. Ik was me daar niet van bewust tot ik in contact kwam met leefstijlcoach Dolf Flinker van leefstijlkompaz (https://leefstijlkompaz.nl/), hij heeft een start gemaakt om mij bewust te laten zijn van alle minder gezonde gewoontes, eerst door middel van de online cursus ‘afvallen zonder zweten’ en in 2016 tijdens een super mooi ‘gezond leven’ paasweekend in het Duitse Altenau, die bestond uit voorlichtingen, wandelingen en opdrachten enz.


Ik werd me daarbij bewust van hoe ons (oer)brein werkt en welke ongezonde gewoontes ik had gecreëerd in mijn leven… Door dit gegeven werd ik mij ervan bewust dat het beter was om gezonde, natuurlijke producten te gebruiken, alles wat we tot ons nemen door eten, drinken en op onze huid smeren, komt in ons lichaam terecht en die moet dit verwerken tot ‘voeding’ die door onze organen worden opgenomen, daarbij is het beter om natuurlijke gezonde dingen tot ons te nemen, omdat ons lichaam de chemische bewerkte dingen (synthetische middelen) niet kent en er veel meer moeite voor moet doen om die te verwerken, met alle gevolgen van dien.


Doordat ik mij er bewust van werd dat ‘gezonde’ onbewerkte producten beter voor mij zijn, kwam ik begin 2018 in aanraking met Doterra essentiële oliën. Het feit dat dit puur natuurlijke producten zijn die ook nog eens een therapeutische werking blijken te hebben, en die door een grondige keuring gaan alvorens ze bij de consument terechtkomen, sprak mij heel erg aan.

Ik bezit inmiddels een heel arsenaal aan oliën die allen hun eigen specifieke (voor mij of mijn naasten bewezen) werking hebben. Daarbij gebruik ik het ‘Modern Essentials handboek’ om op te zoeken waar welke olie voor kan dienen om mij en mijn naasten te kunnen ondersteunen bij allerlei kwalen en ongemakkelijkheden.

Ik bezit zelf het vertrouwen in de positieve werking van deze oliën en omdat ze zo ‘puur natuur’ zijn durf ik ze ook in te zetten, onze lichamen kunnen namelijk beter deze natuurlijke producten herkennen dan de synthetische chemische middelen die we vaak innemen.


Wat hebben deze oliën dan met coaching en begeleiding te maken?

Ik kan zeggen best wel veel.

Doordat deze essentiële oliën ook allemaal een bepaalde psychische werking hebben, kunnen ze heel goed ingezet worden samen met coaching en begeleiding, de oliën kunnen daarbij goed ondersteunen. Zo zijn er vele oliën die een rustgevend gevoel geven en anderen die pijnklachten of andere ongemakken weten te verminderen.

Door deze ondersteuning met essentiële oliën kan de coaching/begeleiding makkelijker verlopen en sneller resultaat bieden.

Indien de klant er geen bezwaar tegen heeft zet ik deze oliën graag in bij deze hulpverlening.

Je kunt het zien als een holistische manier van coaching/begeleiding.

Holistisch betekent dat je iets als geheel bekijkt, waarbij wij ervaren dat lichaam en geest één zijn. Immers wanneer je je lichamelijk niet goed voelt, zul je dit ook ervaren in je mind/geestelijk welbevinden, bijvoorbeeld bij heftige pijn zul je je niet gauw op je gemak voelen en eerder chagrijnig zijn. Zo ook als je geestelijk niet goed in je vel zit, zul je dit weer in je lichaam gaan merken, denk bijvoorbeeld  aan buikpijn en hartkloppingen bij zenuwen en een stijve nek en schouders bij gespannenheid enz.

Veel psychische klachten kunnen je daarom ook (lichamelijk) ziek maken.

Andersom geldt dit ook, wanneer je je wel geestelijk goed voelt, zal dit ook doorwerken op je lichaam en omgekeerd.

Dit is de reden dat ik graag deze oliën inzet bij coaching en begeleiding, omdat ze een goede werking kunnen hebben op zowel lichaam als geest.

Inzet van de oliën gebeurt echter pas na instemming van de klant. 


Moet je in de werking geloven?

Dit kan een voordeel zijn, alleen hoeft dit niet, want de oliën werken ook bij kleine kinderen en dieren, er zijn vele voorbeelden bekend van de positieve werking bij hun en daar komt ‘geloven’ niet bij  te pas. De oliën werken dus sowieso wel.

Het is soms even uitzoeken welke oliën voor jou het meest geschikt zijn, ieder mens is immers uniek en ieder lichaam ervaart de oliën op zijn/haar eigen manier.


Als je wilt beginnen met Doterra is het verstandig om als eerste de 10 basisoliën aan te schaffen en die te proberen (het zogenaamde EHBO pakket, omdat hier de meeste oliën inzitten die gebruikt kunnen worden voor allerlei alledaagse ongemakkelijkheden), vandaaruit kun je altijd verder kijken wat je nog meer nodig bent.


Hoe krijg ik meer info over deze oliën?

Ik kan me voorstellen dat je, na dit gelezen te hebben, nieuwsgierig bent geworden naar deze oliën en hun werking. Ik wil je er daarom in een persoonlijk gesprek graag meer over vertellen.

Tevens is er de mogelijkheid om een voorlichting hierover voor meer mensen bij jou thuis te verzorgen (dit is mogelijk binnen een straal van 60 km), daarvoor krijg jij als dankjewel sowieso een presentje van mij, indien jij in ieder geval 5 geïnteresseerde deelnemers hebt. 

Ik plan daarnaast ook regelmatig voorlichting- en informatie avonden bij mij in de praktijk.


Neem vrijblijvend contact met mij op voor informatie en/of het maken van een afspraak via: info@walkingtogether.nl of 06-39793477 


De oliën zijn te koop via een link op mijn site van Doterra, zie link hieronder


Disclaimer: Voor wat betreft gebruik en aanschaf van Doterra oliën verwijst Walking Together naar haar algemene voorwaarden

bottom of page