top of page
_Q8A2523.jpg

Begeleiding

Begeleiding is mogelijk met een indicatie Wmo via een PGB of zorg in natura (alleen gemeente Westerwolde)

Individuele begeleiding voor wie?

Heb je het momenteel psychisch zwaar door een gebeurtenis of iets dergelijks?

Of heb je een lichte verstandelijke beperking, autisme of een andere psychische beperking waardoor je hulp van iemand anders nodig hebt om je te helpen met bijvoorbeeld je administratie of andere dingen in je leven, zodat je het volhoud of op deze manier zelfstandig kunt blijven wonen?

Dan kan ik je misschien helpen als individuele begeleider.


Indicatie begeleiding, hoe kom je daaraan?:

Voordat ik je kan helpen als begeleider dien je eerst over een indicatie Wmo te beschikken.

Een indicatie Wmo wordt afgegeven door de afdeling Wmo van jou gemeente wanneer zij menen dat je daar wel recht op hebt. Dat dien je dus eerst aan te vragen voordat ik mijn hulp in kan zetten. Daarvoor kun je telefonisch contact opnemen met jou gemeente en aangeven dat je graag voor individuele begeleiding in aanmerking wilt komen. Per gemeente zijn er ook onafhankelijke cliëntondersteuners beschikbaar die bij het gesprek met de Wmo aanwezig kunnen zijn om jou bij te staan, vraag daar naar indien je daar gebruik van wilt maken.

Bij de aanvraag Wmo begeleiding kun je dan aangeven dat je graag de individuele begeleiding van mij wilt krijgen, zij zullen dan gaan bekijken of dit echt mogelijk is.


Wil je eerst even kennis met mij maken voordat je alles in gang zet dan is dit mogelijk, een eerste kennismakingsgesprek met mij is gratis en vrijblijvend, neem hiervoor contact met mij op, klik hier voor mijn contactformulier.

Waarom door mij?:

In mijn vorige werk als welzijnsmedewerker heb ik 17 jaar lang hulp geboden bij vragen op het gebied van wonen, welzijn, zorg en financiën. Ik weet hier dus veel vanaf en kan dit nu weer inzetten bij de hulp aan klanten via mijn eigen bedrijf ‘Walking Together’.

Wat ik vaak te horen kreeg van vroegere klanten was, dat ze zich zo bij mij op hun gemak voelden, ik blijk een natuurlijke rust uit te stralen, ik neem de tijd en luister goed. Ze vonden ook dat ik hun goed begreep en dat ik goede hulp bood.


Waar kan ik zoal bij helpen?:

  • Hulp bij administratie, bijvoorbeeld orde in je administratie brengen en jou leren hoe je dit zelf kunt doen.

  • Samen met jou kijken van welke regelingen en voorzieningen je eventueel gebruik kunt maken.  Plus hoe om te gaan met instanties.

  • Met orde in je huishouden brengen en hoe je structuur in je dag aanbrengt. Hierbij komen ook werken en vrije tijd aanbod.

  • Helpen met zelf de regie over je leven houden.

  • Helpen met de (sociale) omgang met anderen en hoe je een netwerk opbouwt.

  • Ondersteunen en begeleiden in voor jouw angstige situaties.


Als begeleider ben ik ondersteunend, het is de bedoeling dat jijzelf alles zo veel mogelijk gaat doen, of leren te doen. Waarbij jij dus de regie over je leven houdt.

We gaan samen een zorgovereenkomst aan waarin we samen aangeven hoe mijn begeleiding eruit gaat zien en wat onze doelen zijn.


Neem vrijblijvend contact met mij op om te overleggen of ik iets voor je kan betekenen!


bottom of page